News

Wine Gallery Urban Edition Red - eteläafrikkalainen uutuus jatkaa Altian Wine Gallery -taideviinisarjaa

Altian Wine Gallery -viinisarja yhdistää kaksi oman alansa mestaria; viinintekijän sekä etiketin taideteoksen takana olevan taiteilijan. Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi lanseeratut Wine Gallery -viinit saavat jatkoa eteläafrikkalaisella punaviinillä sekä graffitaiteilija EGS:n kantaaottavalla teoksella.

Wine Gallery Urban Edition Red -pullon etikettiä koristaa kansainvälisesti tunnetun suomalaisen graffitiartisti EGS:n teos ’Night on Earth 1’. Keskitäyteläisen ja hennon savuisen Pinotage-rypäleen hallitseman punaviinin on tuottanut Etelä-Afrikassa aivan Kapkaupungin liepeillä sijaitseva maineikas Durbanville Hills -viinitalo.

EGS on kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaisia graffititaiteilijoita, jonka henkilöllisyys on salainen. Taiteilija muistetaan myös yhteistyöstään Amnesty Internationalin kanssa Syyrian pakolaiskriisin puhjettua sekä Ateneumin julkisivun teoksesta, jolla osoitettiin tukea Suomeen tuleville pakolaisille.

– On kunnia, että minua pyydettiin jatkamaan Wine Gallery -viinien taidesarjaa Tove Janssonin freskojen jälkeen. Muistan myös hyvin Altian ensimmäisen taideviinien sarjan 1990-2000 -luvulta, ja toivon luovani omalla tyylilläni jotain uutta ja ei niin perinteisen turvallista näkemystä. Taiteeni tarkoituksena on herättää ajatuksia, ja sitä saa kukin tulkita vapaasti, EGS kertoo. 

Etelä-Afrikka on EGS:lle tuttu maa. Hän on kahdesti maalannut graffititeoksiaan Cape Townin slummien mökkiseiniin paikallisten asukkaiden luvalla. Vastaavanlaista taidetta hän on tehnyt yli 50 maassa.

–Halusimme löytää taideviinisarjamme etikettiin taiteilijan ja taideteoksen, jonka ajatusmaailma kohtaa viinin alkuperän kanssa, Wine Gallery -viineistä vastaava Brand Manager Laura Kuusela sanoo.  ’From a place where viticulture and city culture connect’ Wine of Origin Cape Town on uusi, alkuvuodesta 2017 voimaan tullut eteläafrikkalainen aluelaatuluokitus. Siihen kuuluvat Kapkaupungin ympäristöstä neljä viinialuetta, kuten Durbanville ja Constantia.

Wine Gallery Urban Edition Red -viinin valmistaa Durbanvillen alueen suurin tuottaja Durbanville Hills. Elegantin keskitäyteläinen Wine Gallery Urban Edition Red 2016 on ensimmäinen Alkon valikoimassa oleva WO Cape Town -laatuluokiteltu viini. Neljän rypäleen sekoituksesta 70 prosenttia on Etelä-Afrikan kansallisrypäleenä tunnettua Pinotagea, josta valmistetaan yhä laadukkaampia viinejä.

– Pinotage antaa Etelä-Afrikan viileillä viinialueilla, kuten omilla Atlantin tuulten viilentämillä rinteillämme klassisempaa viinityyliä, Durbanville Hillsin kellarimestari Martin Moore kertoo.

Wine Gallery Urban Edition Red 2016 on saatavilla 2.12.2017 alkaen Alkon verkkokaupasta ja valikoiduista myymälöistä. Tuotteen hinta on 13,48 €.

Lisätiedot: Laura Kuusela, Brand Manager, Altia Finland, p. 040 737 0450, laura.kuusela [at] altiacorporation.com  

More information and contact:
Group Communications
Petra Gräsbeck
Director, Corporate Relations and Communications
petra.grasbeck [at] altiagroup.com