News

Altian luomuviljaviinan tuotanto saa jatkoa

Alkoholialan luomutuotannon lupia valvova Valvira on jatkanut vuotuisen tarkastuksen jälkeen Altian Koskenkorvan tehtaan lupaa luomuviljaviinan valmistukseen. Koskenkorvalla on valmistettu luomuviljaviinaa onnistuneesti vuodesta 2014 lähtien. Viime kuukausina tehtaalla on tehty muutostöitä, jotka edesauttavat tavanomaisen tuotantotoiminnan pyörittämistä luomuviljaviinan valmistuksen ohella.

Luomuviljaviinan tuotanto Altian Koskenkorvan tehtaalla saa jatkoa. Alkoholialan luomutuotannon lupia valvova Valvira on jatkanut vuotuisen tarkastuksen jälkeen Altian Koskenkorvan tehtaan lupaa luomuviljaviinan valmistukseen.

Luomualkoholin tuotantoprosessi tarkastetaan vuosittain. Altian nykyinen lupa on voimassa vuoden 2017 loppuun saakka, jolloin lupaa voidaan jälleen läpi menneen tarkastuksen jälkeen jatkaa.

Tarkastuksessa käydään tarkasti läpi prosessi, jolla luomusääntöjen mukainen alkoholintuotanto varmistetaan. Tähän kuuluu myös luomuohran hankinta ja vastaanotto ennen varsinaista tislausta. Tuotantoprosessissa seurataan jauhetun ohraerän kulku käymissäiliöistä tislaukseen saakka. Luomuohran tulee pysyä erillään tavanomaisesta ohrasta tuotannon kaikissa vaiheissa aina jyvästä lopputuotteeseen saakka.

Tavoitteena samanaikainen luomutislaus ja tavanomainen tuotanto

Koskenkorvan tehtaalla on valmistettu luomuviljaviinaa onnistuneesti vuodesta 2014 lähtien. Viime kuukausina tehtaalla on tehty muutostöitä, jotka edesauttavat tavanomaisen tuotantotoiminnan pyörittämistä luomuviljaviinan valmistuksen ohella.

– Tähän saakka olemme voineet tislata luomuviljaviinaa ainoastaan tehtaan huoltoseisokin ja puhdistuksen yhteydessä. Tavoitteemme kuitenkin on, että pystyisimme jossain vaiheessa pyörittämään sekä luomutislausta että tavanomaista tuotantoa samanaikaisesti, Koskenkorvan tehtaanjohtaja Antti Snellman kertoo.

– Haluamme ylläpitää ja kehittää Koskenkorvan tehtaan luomuvalmiuksia jo siksikin, että pystymme tulevaisuudessa tuottamaan tarvittaessa nykyistä suurempia määriä luomuviljaviinaa, Snellman sanoo.

Ruotsissa luomujuomat kysytympiä kuin Suomessa

Ensimmäinen myyntiin tullut tuote, jossa Koskenkorvan luomuviljaviinaa on käytetty, on loppukesällä 2015 Suomessa markkinoille tullut Rooftop Garden -mustikka-inkiväärijuoma.

Suomessa luomutuotteiden kysyntä alkoholijuomissa on vielä kohtuullisen pientä, ja toistaiseksi kiinnostus on näkynyt lähinnä viineissä, mutta Ruotsissa luomutuotteet ovat vakiinnuttaneet asemansa, ja niiden kysyntä kasvaa. Altian tuotekehityksessäkin uusimmat luomuideat on suunnattu Ruotsin markkinoille. Juoma-alalla jo jonkin aikaa nousussa ollut terveystrendi suosii puhtaita ja luonnollisia raaka-aineita, ja sen myötä luomu on jatkuvasti esillä myös Altian innovaatiotiimissä.

More information and contact:
Group Communications
Petra Gräsbeck
Director, Corporate Relations and Communications
petra.grasbeck [at] altiagroup.com