Altiagroup.com - Tietosuoja ja evästeet

1. JOHDANTO

Me Altialla olemme sitoutuneet suojaamaan asiakkaiden ja muiden kontaktien yksityisyyttä sovellettavien lakien mukaisesti. Tämän ilmoituksen tarkoituksena on kertoa, miten Altia käsittelee henkilötietojasi, kun otat meihin yhteyttä asiakaspalvelun kautta, käytät palveluitamme tai olet meihin muutoin yhteydessä. Se sisältää myös tietoja kävijäseurannan ja evästeiden käytöstä Altia Groupin verkkosivustolla.

2. HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELY

2.1 Rekisterinpitäjä

Altia Oyj, Kaapeliaukio 1, 00180 Helsinki, on rekisterinpitäjä liittyen henkilötietoihisi. Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä, pyydämme sinua ottamaan yhteyttä meihin puhelimitse +358 207 013 013 (vaihde) tai lähettämällä viestin osoitteeseen dataprivacy@altiagroup.com.

2.2 Käsittelyn perusteet ja tarkoitukset

Altia käsittelee henkilötietojasi yhdellä tai useammalla seuraavista perusteista:

suostumuksesi

Altian lakisääteisten velvoitteiden noudattaminen

sinun ja Altian välisen sopimuksen täytäntöön paneminen

Altian oikeutettujen etujen toteuttaminen.

Edellä mainituin perustein Altia käsittelee henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

Asiakaspalvelu – Voimme käsitellä henkilötietojasi kommunikoidaksemme kanssasi, jos olet ottanut yhteyttä asiakaspalveluumme. Puhelusi asiakaspalveluun voidaan nauhoittaa, jolloin sinulle kerrotaan nauhoituksesta etukäteen.

Markkinointi – Voimme käsitellä henkilötietojasi markkinointia, myynninedistämistä ja PR-toimintaa varten. Voimme ottaa sinuun yhteyttä tiedottaaksemme esimerkiksi uusista tuotteista tai palveluista, kun meillä on suostumuksesi tai kun se on muutoin sallittua. Voimme myös käyttää henkilötietojasi muokataksemme viestintäämme ja antaaksemme sinulle relevantimpia tietoja esimerkiksi tekemällä suosituksia ja näyttämällä räätälöityjä sisältöjä palveluissamme.

Liiketoimet – Jos edustat yritystä, voimme käsitellä henkilötietojasi toimittaaksemme yrityksellesi tuotteita tai palveluita, ostaaksemme yrityksesi tuotteita tai palveluita taikka jos se on muutoin tarpeen Altian ja yrityksesi välisen sopimuksen täytäntöön panemiseksi. Lisäksi säilytämme tiedot ostoista ja myynneistä, maksu- ja toimitustiedot, sopimukset Altian ja yrityksesi välillä sekä tiedot muusta kommunikaatiosta yrityksesi ja Altian välillä. Huomaathan että kaikki tällaiset liiketoimet ja kommunikaatiot voivat olla yrityksesi nimissä mutta sisältää sinun henkilötietojasi.

Sijoittajasuhteet – Jos olet Altian osakkeenomistaja, voimme käsitellä henkilötietojasi noudattaaksemme Altian lakisääteisiä velvollisuuksia listattuna yhtiönä. Tällaisia velvollisuuksia ovat muun muassa yhtiökokousten järjestäminen sekä osakasluettelon ylläpitäminen ja käyttäminen. Voimme käsitellä henkilötietojasi myös markkinoidaksemme Altiaa sijoituskohteena, jos meillä on siihen suostumuksesi tai jos se on muutoin sallittua.

Muu liiketoiminnan hallinnointi – Altian oikeutettujen etujen toteuttamiseksi voimme käsitellä henkilötietojasi lainvastaisen toiminnan havaitsemiseksi, tutkimiseksi ja estämiseksi sekä Altian intressien puolustamiseksi esimerkiksi oikeudenkäynneissä edellyttäen, että sinun etusi, perusoikeudet tai -vapaudet rekisteröitynä eivät syrjäytä Altian oikeutettuja etuja.

2.3 Kerätyt tiedot ja niiden säilyttäminen

Kerätyt henkilötiedot voivat sisältää meille toimittamasi henkilötiedot (kuten yhteystietosi). Säilytämme henkilötietosi niin kauan kuin se on tarpeen edellä mainittuihin tarkoituksiin, ellei sovellettavasta laista johdu pidempää säilytysaikaa. Näin ollen voimme säilyttää henkilötietosi esimerkiksi niin kauan kuin on tarpeen Altian oikeuksien käyttämiseksi tai puolustamiseksi.

2.4 Vastaanottajat ja tietojen luovutus

Henkilötietojasi käsittelee vain sellaiset Altian työntekijät, joille se on tarpeen edellä mainittuja tarkoituksia varten. Lisäksi voimme luovuttaa henkilötietojasi seuraavasti:

Konserniyhtiöt ja alihankkijat – Voimme luovuttaa henkilötietojasi Altian konserniyhtiölle ja sellaisille alihankkijoille, jotka käsittelevät henkilötietoja Altian puolesta edellä mainittuihin tarkoituksiin. Tällaisia alihankkijoita ovat esimerkiksi yritykset, jotka käsittelevät tilauksiasi, logistiikkayhtiöt sekä yritykset, jotka analysoivat ja hallinnoivat markkinointia Altialle. Tällaiset luovutukset voivat sisältää resurssien ja servereiden käyttöä EU:n tai ETA-alueen ulkopuolella. Jos henkilötietojasi luovutetaan EU:n tai ETA-alueen ulkopuolelle, huolehdimme siitä, että luovutuksessa noudatetaan sovellettavia lakeja (esimerkiksi käyttämällä Euroopan komission mallilausekkeita).

Viranomaiset – Meitä voidaan vaatia luovuttamaan henkilötietojasi viranomaisille sovellettavien lakien mukaisesti taikka oikeudenkäynnin yhteydessä.

Yrityskaupat – Voimme luovuttaa henkilötietojasi ostajille ja heidän neuvonantajilleen yrityskaupan yhteydessä.

2.5 Sinun oikeutesi

Sinulla on seuraavat oikeudet liittyen henkilötietojesi käsittelyyn:

Oikeus peruuttaa suostumus – Siltä osin kuin henkilötietojesi käsittely perustuu suostumukseesi, sinulla on aina oikeus peruuttaa se.

Oikeus saada pääsy tietoihin – Sinulla on oikeus saada pääsy niihin sinua koskeviin henkilötietoihin, joita Altia käsittelee.

Oikeus tietojen oikaisemiseen – Sinulla on oikeus pyytää Altiaa oikaisemaan sinua koskevat epätarkat ja virheelliset henkilötiedot sekä täydentämään puutteelliset tiedot.

Oikeus tietojen poistamiseen ja käsittelyn rajoittamiseen – Voit pyytää Altiaa poistamaan sinua koskevat henkilötiedot tai rajoittamaan tietojen käsittelyä, jos esimerkiksi käsittelylle ei ole enää lainmukaista perustetta tai jos tietoja ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten ne kerättiin, ellei Altialla ole lainmukaista oikeutta tai velvollisuutta tietojen käsittelyyn.

Oikeus vastustaa – Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseen liittyvällä perusteella. Altia voi kieltäytyä tästä lainmukaisella perusteella.

Oikeus tietojen siirtoon – Sinulla on tietyin edellytyksin oikeus saada toimittamasi henkilötiedot ja siirtää ne toiselle rekisterinpitäjälle.

Oikeus tehdä valitus – Sinulla on oikeus tehdä valitus Altian käsittelytoimista siinä EU:n jäsenvaltiossa, jossa sinulla on vakinainen asuinpaikka tai työpaikka taikka jossa väitetty rikkominen on tapahtunut.

Voit käyttää edellä mainittuja oikeuksiasi ottamalla yhteyttä Altiaan kohdan 2.1 mukaisesti. Mikäli olet tilannut uutiskirjeemme, voit myös peruuttaa uutiskirjeen tilauksen jokaisesta uutiskirjeestä löytyvän linkin kautta. Jos haluat tehdä valituksen, relevantti viranomainen Suomessa on tietosuojavaltuutettu (www.tietosuoja.fi) ja Ruotsissa Datainspektionen (www.datainspektionen.se).

3. KÄVIJÄSEURANTA JA EVÄSTEET

Altia Groupin verkkosivustolla osoitteessa www.altiagroup.com käytetään kävijäseurantaa. Seurannalla kerätään teknistä ja muuta anonyymia tietoa sivuston käytöstä (mukaan lukien sijainti, aika ja käyttötottumukset). Sivustolla käytetään lisäksi evästeitä, jotka ovat tietokoneeseesi asennettavia tekstitiedostoja, ja evästeiden kaltaisia tiedostoja ja tekniikoita, joilla analysoidaan sivuston käyttöä. Käytämme näistä yleisnimitystä ”evästeet”. Sivustolla käytetään muun muassa seuraavia evästeitä ja seurantaa: DoubleClick, AddThis, Google Tag Manager, Google Analytics, Visual Website Optimizer, New Relic, Hotjar, GA Audiences, Twitter Button ja Twitter Syndication.

Kävijäseurannan ja evästeiden käytöllä pyrimme parantamaan sivustoa ja käyttäjäkokemustasi, määrittämään teknisiä ongelmia, analysoimaan trendejä sekä hallinnoimaan sivustoa. Niillä ei pystytä eikä niiden tarkoituksena ole tunnistaa sivuston käyttäjiä. Jos vierailet sivustolla ja selaimesi asetuksissa evästeet sallitaan, Altia katsoo sinun hyväksyvän evästeiden käytön. Jos et halua vastaanottaa evästeitä, voit estää niiden käytön selaimesi asetuksista. Huomaathan, että jos estät evästeiden käytön, et välttämättä voi käyttää tiettyjä sivuston palveluita.

4. PÄIVITYKSET

Altia pyrkii jatkuvasti kehittämään henkilötietojen käsittelyä, jolloin Altia voi muuttaa tätä ilmoitusta. Toivomme, että tarkistat tämän ilmoituksen aika ajoin mahdollisten muutosten varalta.